Kapcsolat

m6ny-0243kepp-normal.jpg      angol_zaszlo.png    

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ 

Ok

Létezik egyensúly anyaság és vállalati munka között a kötelező homeoffice idején?

 

publikacio_49.jpg

 

Írta: G.E Matolay| brand, válság

 

Ahogy beköszöntött a COVID-19, sok nő szembesült azzal a kihívással, hogy otthonról irányítsa a vállalkozását, irányítsa a csapatát, munkáját és otthonról iskoláztassa a gyerekét.

 

Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer hiányzik a reggeli rohanás az iskolába és a napi ingázás. A COVID-19 válság globális méretű, soha nem látott és semmihez sem hasonlítható, amivel korábban szembesültünk.

 

Ha az ember kijárási korlátozás közben otthonról dolgozik, minden bizonnyal elszigeteltnek és túlterheltnek érzi magát. Ha azonban a „kontrollálható” dolgokra összpontosít, akkor nagy esély van arra, hogy nagyobb nyugalommal és a hatalom érzésével tudjuk navigálni a mindennapokat.
Több női ügyfelünk is, aki egyben anya nagyon hasznos tanácsokkal látott el minket.

 

Íme a legjobb túlélési tippjeik:

1. Vigyázzon a személyzete egészségére

 

Ha az alkalmazottak nem boldogok, akkor az egész vállalkozás sem boldog. Bármennyire is aggódik, gondoljon a csapatára és az ő aggodalmaikra. Van még munkám? Szabadságra küldenek? Hogyan fogok működni, ha nincs körülöttem a csapatom? Biztassa őket, tegye magát teljesen elérhetővé és nyitottá.

 

Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő-e a felszerelésük a hatékony és kényelmes működéshez. Próbálja betartani a szokásos munkaidőt, hogy fenntartsa a normális érzetet, de legyen rugalmas, ahol kell.

 

Állítson be reggeli bejelentkezést a zoom-on / google hangoutban vagy hasonlóban, hogy ösztönözze a munkatársait és adjon iránymutatást aznapra. A személyesebb és az egyéni problémák kezelésére hozzon létre egy nyitott chat csatornát minden alkalmazott számára, amely közvetíti az üzeneteket, az esetleges aggályokat és ösztönzi őket a dolgok nyílt megvitatására. És továbbra is csinálhat „Sörpénteket” - persze csak virtuálisan. 

 

2. Tartsa a kapcsolatot az ügyfelekkel

 

Miután az alkalmazottak elégedettek, elengedhetetlen, hogy ne csak tartsa a kapcsolatot az ügyfelekkel, hanem fejlessze is azt magasabb szintre velük. Ők is ezt érzik, és minél előbb cselekszik, minél pro-aktívabb és minél jobban keresi az együttműködési lehetőségeket, annál erősebb lesz a kapcsolata velük. A Google hangouts, a Teams vagy a Zoom szintén élő kapcsolatot biztosítanak az ügyfelekkel.

 

Fordítsa a figyelmét az ittre és a mostra. Hogyan tudná jobban hozzáigazítani az idejét és a díjait valami olyan irányba, amely az ügyfelek számára előnyös lesz - a válságkommunikációtól kezdve a márka alapjainak megfelelő megszerzéséig. Most jött el az ideje annak, hogy eltöprengjen azon, mi a legfontosabb és megmutassa az ügyfeleknek, mennyire tud alkalmazkodó képes vállalkozás lenni.

 

3. Állítsa fel a határokat és a rutin akciókat

 

Noha az üzleti életének folytatódnia kell, nem szabad elmenekülni az „anyai kötelességei” elől. Mivel rutinszerű és nyílt kommunikációt alakított ki a csapatával és az ügyfelekkel, ezt a mindennapi életben is alkalmaznia kell. 

 

Gyermeke hirtelen elvesztette az addigi nagyon merev napirendjét, baráti társaságát és összpontosítást, így az Ön feladata, hogy megpróbáljon valami hasonlót újra létrehozni otthonában. Az otthona most az irodája, de ne próbálja az irodáját otthonává tenni. Tervezzen meg egy táblázatot a falra, hogy mindenki láthassa, mi lesz az új „normál”.

 

Mindannyian bele lettünk kényszerítve ebbe a bezártságba, de próbáljuk ezt olyan csodálatos időnek tekinteni, amikor időt tölthetünk a családunkkal. Töltse mindig velük az étkezési időt, hozzon létre munkazónákat, válassza el a hétvégét a héttől - ne felejtsen el szórakozni is velük!

 

4. Ne feledje, NEM tanárok vagyunk

 

Most Ön a felelős gyermeke oktatásáért, tehát a karrierista nő, az anya és a feleség most tanár is egyben! De ne feledje, hogy a stresszes felnőttek nem taníthatnak stresszes gyermekeket. Ez egy tudományos tény. Ne hordja le magát azért, mert nincs kész az összes iskolai feladat, és nem koncentrál a konstruktív időre a munkahelyi hívások és a feladatlisták között.

 

Ha naponta 2 dolgot csinálunk meg, akkor jól csináljuk. Hozzon létre egy mappát, tegye bele az össze az elvégzendő iskolai feladatot, és ösztönözze őket arra, hogy merüljenek bele. Adja meg a gyermekének azt a lehetőséget (életkortól függően), hogy válassza ki, hogy mire összpontosítson, és hagyja, hogy kicsit élvezze az önállóságot. Készítsen egy jutalmi táblázatot és minél több önállóan kezdeményezett munkát csinál a gyerek, kapjon annál több csillagot. Ebben a játékban mindenki nyer.

 

5. Használja ki a  technikai segítségét

 

A technika valóban az életünk részévé vált, és most itt az ideje, hogy maximalizáljuk a használatát. A online baráti társaságoktól kezdve a online házibuliig, a videojátékokon és akár a testmozgáson vagy a főzésen át - úgy tűnik, hogy bármi lehetséges.

A hírességek fantasztikus lehetőségeket és támogatást kínálnak a gyerekeknek online oktatására. Hozza ki a legtöbbet ezekből az ingyenes erőforrásokból. 

 

6. Szervezze meg a virtuális gyermekfelügyeletet

 

Ha tudja, hogy fontos munkaértekezlete van, és valóban szüksége van gyermeke elfoglalására, ne felejtse el, hogy a nagyszülők, a rokonok és a gyermekgondozók is ráérnek ebben az időszakban. Állítson fel nekik egy platformot, és vegyenek részt az iskolai feladatok megosztásában, valamint a kapcsolattartásban. Ez mind a gyermekek, mind a rokonok számára előnyös lesz.

 

7. Állítsa meg a hűtő fosztogatást

 

Miközben talán inni megyünk, a gyerekek a lerohanják a cukorkás dobozt, a hűtőszekrényt és a szekrényeket. A végtelen zabálás csökkentése érdekében hozzon létre egy „Édességbolt” posztert, amely felsorolja az összes csúnya nyalánkságot, például cukorkát, süteményt, gyümölcslevet… és bort az anyának. Adjon mindennek értéket, és szabjon meg napi 200 Ft-os költségkeretet. Ez egy kicsit tudatosít minket abban, amit fogyasztunk, és oktatási céllal is jó!

Természetesen a gyümölcs, a dió és a víz INGYENES.

 

8. Tegyen be szabadidőt is

 

Ügyeljen arra, hogy szánjon időt a dolgok elvégzésére együtt - távol az iskolai és az üzleti tevékenységektől. Építse be a testmozgást a napi rutinba - járjon futni, biciklizni, csináljon küzdősportot tanfolyamot a kertben (vagy a nappaliban), és ha együtt tud edzeni a családdal, az annál jobb. Talán soha többé nem fogjuk megkapni ezt a lehetőséget, ezért szánjunk időt a csevegésre, rejtvényekre, filmekre, sütésre, és még arra is, hogy kiürítsük azokat a szekrényeket, amelyek évek óta tele vannak szórva.

 

9. Ne érezze magát bűnösnek

 

Anyaként a munkája és a családja között zsonglőrködni soha sem könnyű, de próbálja meg nem érezni magát bűnösnek a munkaidő miatt. Ha sikerült kiegyensúlyozottan megszervezni a tevékenységeit és beosztotta az idejét, akkor inkább veregesse meg a vállát. 

 

Gyermekeink fontos életleckéket tanulnak, amikor megértik, hogy anya dolgozik. Vállalkozása nagy része annak a háznak, amelyben él, és ahogyan él, és ha a gyerekek látják, hogy keményen dolgozik, és szenvedélyes valami iránt, akkor ezek bennük is ösztönzik a munka etikáját.

 

10. Maradjon nyugodt és tervezzen

 

Ez a mi cégünk mottója ezen keresztül. Az ütemtervek továbbra is olyanok, mint korábban, és fontos, hogy megőrizzük az általános morál lendületét. Jobb, ha elfoglalt, mint hogy aggódik az ön befolyásán kívüli dolgok miatt. Új felelősségek vannak az otthoni és a családi életben, és fontos a megfelelő egyensúly megteremtése.

 

Kezelje munkaterhelési elvárásait azon korlátokon belül, amelyeket ez az új helyzet diktált, és ne feledje, mindannyian ugyanabban a hajóban vagyunk. Együtt kell evezni, így lesz a legjobb esélyünk arra, hogy sikeresen megoldjuk ezt a helyzetet.

 

G.E. Matolay

MG Vállalkozás Mérnökség

Unique Branding szakértő, előadó, író